Відкритий лист Віталія Кличка Президенту України Віктору Януковичу

Пане Президенте!

Сьогоднішня Ваша зустріч з деякими керівниками фракцій парламенту не знімає нагальності і необхідності представлення Вами щорічного Послання “Про внутрішнє і зовнішнє становище України”, як цього прямо вимагає Конституція України. Демократія і верховенство права починаються з виконання законів усіма громадянами і, насамперед, гарантом дотримання Основного закону.

Питання, які ми хочемо обговорити з Вами у парламенті, залишаються незмінними і ми їх неодноразово озвучували. Це, зокрема: розв’язання економічної та соціальної кризи в країні; виконання всіх умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС, зокрема: звільнення політв’язнів, в першу чергу Юлії Тимошенко, ухвалення виборчого законодавства  і законів щодо реформування судової і правоохоронної системи.

Також вимагаємо зняти з порядку денного питання приватизації газотранспортної системи та ухвалення інших антидержавних законів. Мають бути створені і нарешті запрацювати ефективні механізми боротьби з корупцією. Також наголошую, на необхідності призначення виборів у Києві та в 5 “проблемних” округах на осінь цього року. Сьогодні перелік цих питань Ви отримаєте в письмовому вигляді, якщо це допоможе Вам краще підготуватися і таки наважитися на виступ і дискусію в парламенті.

Сподіваюся,  Ви усвідомлюєте всю відповідальність, покладену на Вас Конституцією і народом України як на главу держави.

Голова фракції “УДАР Віталія Кличка”

У Верховній Раді України                                      Віталій Кличко